Hei, Charlotte her!

 

Mitt store engasjement og motivasjon er å hjelpe deg som hundeeier til å styrke og bistå din hunds kropp og velvære. Det er så mange måter vi kan hjelpe hundekroppen ekstra på, og vi ønsker alle at de skal leve et godt, langt og friskt liv. Fokuset mitt ligger i helhetlige tilnærminger, fysisk som atferdsmessig, med bruk av milde og helhetlige tilnærminger hentet fra kinesisk medisin og tankegang hvor Akupressur (stimuli av spesifikke punkter på kroppen) er i hovedfokus. Kosthold og ernæring, homeopati og bruken av urter og vekster fra planteriket er også store egne fagfelt som er gode tilleggsverktøy for mangt.  

Jeg ble uteksaminert med en MSc fra Universitetet på Ås i 2005. Utdanningen var innen fagfeltet produksjonsdyr og alle aspekter ved denne verdikjeden- mange relevante fag for dyr og også spesifikt helse.

Siden barnsår har hund vært til stor glede, men hund som faglig kompetanse kom først på CV'n i 2009 som hundeinstruktør. Det fulgte etter med mye mer hund, og etter flere år med hundetrening og instruksjon i blant annet eget firma Hverdagshunden AS, ble Asker Hund og Helse født. 

Fagfelt som anatomi og fysiologi, biokjemi, ernæring, avl og genetikk, etologi og atferd, språk og kommunikasjon, pedagogikk og innlæringsteorier samt tilknytning utgjør en god bredde når man skal håndtere hund, og videre helse. 

Etterutdanningen (2013) som holistisk terapeut har bidratt til større og bredere forståelse for hvilke verktøy som kan benyttes for å hjelpe hundene våre, da med vekt på kinesisk medisin og helhetlig helse. 

 

I 2021 oppdaterte jeg kunnskapen innen kinesisk medisin, og fullførte Akupressør på hund. Dermed ble dette verktøyet finpusset innen kinesisk medisin (TCM). Sommeren etter (2022) fornyet jeg mer, og fullførte Hundemassør (massasje, stretching og mobilisering på hund)- et fantastisk supplement som terapeut.  

 

Det fysiske og emosjonelle/mentale/psykiske henger sammen som hånd i hanske. Denne tankegangen og kunnskapen har lært meg å se et tydelig og bredere bilde på hvordan en kan hjelpe hunder med de helseutfordringer som skjer.  

 

Jeg jobber i tillegg som lærer i faget Akupressur hos Nordisk Heste- og hundeterapiskole AS, og er en del av et superteam med fokus på hunder og hesters ve og vel!

Jeg synes det er kjempegøy å lære bort det jeg kan, slik at flere kan få se det fantastiske med helhetlig tankegang og kinesisk medisin!