Hei, og velkommen !

 

Jeg, Charlotte, har et stort engasjement og motivasjon for å hjelpe deg som hundeeier til å styrke og bistå din hunds kropp og velvære. Det er flere måter vi kan hjelpe hundekroppen ekstra på, og vi ønsker alle at de skal leve et godt, langt og friskt liv. Fokuset mitt ligger i helhetlige tilnærminger, fysisk som atferdsmessig, med bruk av milde og helhetlige tilnærminger hentet fra kinesisk medisin og tankegang hvor Akupunktur/Akupressur (stimuli av spesifikke punkter på kroppen) er i hovedfokus. Kosthold og ernæring, homeopati og bruken av urter og vekster fra planteriket er også store egne fagfelt som er gode tilleggsverktøy for mangt.  

Jeg ble uteksaminert med en MSc fra Universitetet på Ås i 2005. Utdanningen var innen fagfeltet produksjonsdyr og alle aspekter ved denne verdikjeden- mange relevante fag for dyr og også spesifikt helse.

Siden barnsår har hund vært til stor glede og gitt mye god erfaring, men hund som faglig kompetanse kom først på CV'n i 2009 som hundeinstruktør. Det fulgte etter med mye mer hund, og etter flere år med hundetrening og instruksjon i blant annet eget firma Hverdagshunden AS, ble Asker Hund og Helse født. 

Fagfelt som anatomi og fysiologi, biokjemi, ernæring, avl og genetikk, etologi og atferd, språk og kommunikasjon, pedagogikk og innlæringsteorier samt tilknytning utgjør en god bredde og grunnlag når man skal håndtere hund, og videre helse. 

Etterutdanningen (2013) som holistisk terapeut har bidratt til større og bredere forståelse for hvilke verktøy som kan benyttes for å hjelpe hundene våre, da med vekt på kinesisk medisin og helhetlig helse. 

I 2021 oppdaterte jeg kunnskapen innen kinesisk medisin, og fullførte Akupressør på hund. Dermed ble dette verktøyet finpusset innen kinesisk medisin (TCM). Sommeren etter (2022) fornyet jeg mer, og fullførte Hundemassør (massasje, stretching og mobilisering på hund)- et fantastisk supplement som terapeut.  

Det fysiske og emosjonelle/mentale/psykiske henger sammen som hånd i hanske. Denne tankegangen og kunnskapen har lært meg å se et tydelig og bredere bilde på når en skal bistå hunder med de utfordringer som kroppen kan få.  

Jeg har også jobbet som lærer og undervist i fagene Akupressur og Hundemassasje hos Nordisk Heste- og hundeterapiskole AS, og var da en del av et større faglig team med fokus på hunder og hesters ve og vel!

Jeg holder meg jevnlig oppdatert på kurs innen nevnte fag, og synes det er veldig givende å lære bort det jeg kan- da kan flere se det fantastiske med helhetlig tankegang og kinesisk medisin!

 

Salgsbetingelser Les her